Women in Metal  bij GalerieGerritse

Women in Metal bij GalerieGerritse

 Women in Metal

Het WM Collective is gestart vanuit de behoefte om samen te werken, ideeën te delen en gezamenlijke exposities te organiseren. Ondanks de verscheidenheid aan inspiratiebronnen en diversiteit in visie en werkwijze, delen Carolina, Jaqueline, Talke en Ina de passie om hedendaagse sieraden te maken die uniek zijn. Zij hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen.

openingstijden: vrijdag, zaterdag en de eerste zondag van de maand van 13.00 tot 17.00u

Talke Sietsma© Talke Sietsma

Talke Sietsma´s  laatste project was een opdracht van de familie van de in 2017, op de gezegende leeftijd van 94-jaar, overleden edelsmid Jan Koldewey om "vergeten" bijna 50 jaar oude juwelen te mogen restaureren en afwerken.
Zo  verkreeg zij de overgebleven edelstenen van Jan Koldewey:  'Werk voor een heel jaar'.
Hij liet haar mogelijkheden en toewijding zien. Talke mag in deze schatkist duiken en nieuwe werken maken voor de  expositie 'Nostos'.

Carolina Apolonia©Carolina Apolonia

Carolina Apolonia toont hierhaar werk dat is geïnspireerd door stedelijke architectuur, vleugels, post-apolcalyptische dromen, ruimteschepen en kimono's.

 

Jacqueline Schot© Jacqueline Schot

De nieuwe collectie Moon, van Jacqueline Schot, is geïnspireerd op het heelal. Haar fascinatie voor alles wat verborgen is, wat je niet direct waarneemt komt hierin tot uitdrukking. De materialen die Jacqueline voor deze collectie gebruikt heb, zijn zilver en bladgoud en soms nog iets om de maan donker te kleuren.

 

Ina Sponselee© Ina Sponselee

Het nieuw tentoongestelde werk van Ina Sponselee is uitgevoerd in paardenhaar en zilver. De mogelijkheden en onmogelijkheden van paardenhaar inspireren mij en zie ik als een uitdaging. Door te experimenteren met de materialen doe ik nieuwe vaardigheden op die ik gebruik voor mij ontwerpen.

 

Meer informatie

GalerieGerritse
Londensekaai 19
4331 JG Middelburg
06-50801818 (tijdens openingsuren)
info@galeriegerritse.nl
www.galeriegerritse.nl

Openingstijden

Het is atelier is alle dagen van de week van 09.00 tot 22.30 u. op afspraak geopend.
Spontaan binnenlopen op vrijdag en zaterdag tussen 13:00 en 17:00 uur en op de eerste zondag van de maand.

Belééf Kunst & Cultuur

Blijf op de hoogte!

U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondagmiddag van de maand bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Met uitzondering van januari.

Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan de gegevens op de contactpagina.

De Jong One!

© 2013-2020 Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg