Poëzie

Dichtbundel In stenen KCRM

De eerste zondag van november staat al bijna 2 decennia in het teken van verdichte taal. De werkgroep Poëzie organiseert en coördineert thematische voordrachten van Zeeuwse dichters op diverse locaties in de binnenstad. Dan gaat het ook om eigen uitingen waaronder ook voordrachten door de stadsdichter.

Poëziemanifestatie zondag 5 november 2017

De stad vol gedichten
De eerste zondag van de maand staat in het teken van verdichte taal. Dit jaar is het thema: het geheugen van de stad. Geheel passend in alle vieringen van de 800-jarige stadsrechten van Middelburg. Op twee locaties van de Kunst-en Cultuurroute dragen in totaal vijftien dichters voor uit eigen werk. Muziek en zang zullen de woorden omlijsten. Op de eerste locatie zal burgemeester Harald Bergmann de bundel in ontvangst nemen.

 

In het historische pand in de Koepoortstraat 6 treden op van 13.30-15.00 uur: Joop Buma, Chawwa Wijnberg, Coenraedt van Meerenburgh, Emma Crebolder, Wim Hofman en Marcel Koopman.
Muziek: Senseduo - Annemiek Oggel (zang) en Luc Oggel (gitaar).
Gastheer: Karel Leeftink

In The Common House Elliot in de Lange Noordstraat 48 treden op van 15.30- 17.00 uur: Johanna Kruit, Andre van der Veeke, Henri Looymans, Theo Raats, Jan Kuipers en stadsdichter Karel Leeftink. Ook zullen Juul Kortekaas, Anneke Schenk en Jacoline Vlaander hun themagedicht laten horen.
Muziek: Yesterday’s Papers (Robert-Jan Zwiers, Sam Berhitu, Bert Hoogerheijde en David Boegheim).
Gastvrouw: Anneke Schenk

Na afloop is er gelegenheid om met elkaar het glas te heffen. Consumpties tegen gereduceerd tarief.

De dichtbundel In stenen (zie illustratie) die de Werkgroep Poëzie via Mea Sponte uitbrengt, is op beide locaties te koop. Oplage: 150. De prijs van dit collecters item: 3,50 euro per stuk. (Graag gepast betalen.)

Naast deze manifestatie haken ook diverse locaties binnen de route aan op het thema Poëzie.

In het atelier van Toos van Holstein presenteert Tanja Harpe om 14.00 uur haar derde bundel “Zeekracht”. Om 14.00 uur en om 15.30 uur leest zij een aantal gedichten uit de bundel voor.
Bij Sandra van der Meulen kunt u kennismaken met “found poetry” van Marit Barentsen, gedichten die ontstaan door o.a. bestaande woorden, zinnen of passages uit andere bronnen samen te voegen (een literaire equivalent van een collage).
En ook de Roofprintpers laat zich van dichterlijke kant bekijken met “tussen smartlap en poema”, de poëzieuitgaven van de roofprintpers.
Van harte welkom.

Afdrukken

Blijf op de hoogte!


U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondag van de maand bezoeken. Met uitzondering van januari.
Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan het contactformulier


Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.