Poëzie

Omslag dichtbundel "Tussen Werelden" door Anna Schenk

De eerste zondag van november staat al bijna 2 decennia in het teken van verdichte taal. De werkgroep Poëzie organiseert en coördineert thematische voordrachten van Zeeuwse dichters op diverse locaties in de binnenstad. Dan gaat het ook om eigen uitingen waaronder ook voordrachten door de stadsdichter.

Poeziemanifestatie zondag 6 november 2016  "De stad vol gedichten"

Dit jaar is het thema : drempel. En op twee locaties van de Kunst-en Cultuurroute dragen in totaal dertien dichters voor uit eigen werk, waarvan zeven van de Kunstkring Den Haag.
Muziek en zang zullen de woorden omlijsten.

In het historische pand in de Koepoortstraat 6 treden op van 13.00-15.00 uur: Edith de Gilde, Gerrit Vennema, Margriet van Bebber  en Anne-Tjerk Mante.
Muziek: Huibert-Jan Vader (gitaar) en Anoushka Koppelaar (zang)
Gastheer: Karel leeftink.

In Kuiperspoort 18 treden op van 15.30- 17.00 uur: Margriet Westervaarder, Ruud Hisgen, Mariet Lems en stadsdichter Karel Leeftink,. Ook zullen de leden van de Werkgroep Poezie
Het thema gedicht laten horen: Jacoline Vlaander, Jan Kuipers, Juul Kortekaas, Karel Leeftink, Anna Schenk en Theo Raats.
Muziek: Yesterday’s Papers (Robert-Jan Zwiers, Sam Berhitu en Bert Hoogerheijde).
Gastvrouw: Jacoline Vlaander.

Na afloop is er gelegenheid om met elkaar het glas te heffen.

De dichtbundel “ Tussen Werelden” die de Werkgroep Poezie via Mea Sponte uitbrengt, is op beide locaties te koop. Oplage: 150. De prijs van dit collecters item: 3,50 euro per stuk.
(Graag gepast betalen.) 

 

 

Tags: Stadsdichter, Werkgroep Poëzie, Waterwerk, manifestatie, Zeeuwse dichters, Gedichtenbundel, voordrachten

Afdrukken E-mail

Blijf op de hoogte!


U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondag van de maand bezoeken. Met uitzondering van januari.
Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan het contactformulier


Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.