Open huis bij alle deelnemers en 'Poezie'

Kunst @ cultuurroute Middelburg
Datum: zondag 4 november 2018 13:00 - 17:00

Plaats: Middelburg

Alle deuren gaan weer voor u open bij de deelnemers van onze Kunst & Cultuurroute! Zij doen dit van 13.00 tot 17.00. U kunt (nader) kennismaken met hun werk en met henzelf.  Download de plattegrond met alle deelnemers! Verder oriënteren op de deelnemers? Klik dan hier.

Een stad vol geruchten

Daarnaast staat de eerste zondag van november al bijna 2 decennia in het teken van verdichte taal. De werkgroep Poëzie organiseert en coördineert thematische voordrachten van Zeeuwse dichters op diverse locaties in de binnenstad. Dan gaat het ook om eigen uitingen waaronder ook voordrachten door de stadsdichter. Josien de Graaf doet een mini proza poëzie tour langs 3 andere deelnemers van onze route.

In het historische pand in de Koepoortstraat 6 treden op van 13.30-15.00 uur: Anna A. Ros, Coen Cornelis, Raymond van de Ven en Thom Schrijer.

Muziek: Tricycle (Noëlle Sallent, Vera van der Heijden, Eva Mallekoote en Robbert van Deemter).
Gastheer: Karel Leeftink

In The Common House of Elliott in de Lange Noordstraat 48 treden op van 15.30- 17.00 uur: Tijs van Bragt, Michael van Oostende, Aschwin van den Abeele. Juul Kortekaas, Jan J.B. Kuipers, Karel Leeftink, Theo Raats, Anneke Schenk en Jacoline Vlaander, leden van de Werkgroep Poëzie, zullen hun thema-gedicht voordragen. En natuurlijk treedt ook op: Anna de Bruyckere, stadsdichter van Middelburg.

Muziek: Yesterday’s Papers (Jacqueline Vader, Robbert-Jan Swiers, Sam Berhitu, Bert Hoogerheijde en David Boegheim).
Gastvrouw: Jacoline Vlaander

Het wordt een swingende middag. In de soos is gelegenheid om met elkaar het glas te heffen. Consumpties tegen gereduceerd tarief.

De dichtbundel Tot het nabij is (zie illustratie: gemaakt door Anneke Schenk) die de Werkgroep Poëzie via Mea Sponte uitbrengt, is op beide locaties te koop. Oplage: 150. De prijs van dit collecters item: 3,50 euro per stuk. (Graag gepast betalen.)

Mini proza poëzie route

Tevens is er een mini proza poëzie route langs drie andere deelnemende ateliers in Middelburg.
Prozadichter Josien de Graaf neemt u mee in haar observaties. In korte poëtische teksten schetst zij herkenbare situaties.
In de drie ateliers zal zij steeds een paar prozagedichten voorlezen.
Elk uur een andere selectie.

14.00 tot 14.15 uur
Atelier Sandra van der Meulen
Spuistraat 6

15.00 tot 15.15 uur
Atelier Gerdi Zwaan
Schuitvlotstraat 24b

16.00 tot 16.15 uur
Pakhuis 22
Oostkerkplein 22 

Over Josien de Graaf
Zij is alweer 20 jaar de artistiek leidster van de Jeugdtheaterschool Zeeland. Zij schrijft o.a. veel theaterteksten voor voorstellingen. Waaronder diverse monologen.
Ook worden er regelmatig kindergedichten van haar gepubliceerd in het tijdschrift Averbode.

Sinds een half jaar is zij begonnen de wereld in korte proza gedichten te beschrijven.

‘Door met woorden te ‘schilderen’ kijk ik anders naar de werkelijkheid. De verhalen dringen zich aan mij op, door alle zintuigen open te zetten.
Soms ontroerend, soms hilarisch. En vaak een combinatie van beide.
Ik hou ervan om achter de woorden te kijken. Om de grappige kant te zien van wat droevig is. En om de pijn te voelen achter de grap.’

 

 

 

Alle datums


Evenement: zondag 4 november 2018 13:00 - 17:00

Powered by iCagenda