• Home
  • Nieuws
  • Werk in uitvoering bij Atelier Galerie Sandra van der Meulen

Welkom op de nieuwspagina van de Kunsten Cultuurroute Middelburg. Wij doen ons best hier de laatste nieuwtjes van de route weer te geven, maar er is meer! Bekijk hiervoor ook onze facebookpagina en volg ons op Twitter!

Tags: Middelburg, kunstenaars, Kunst & Cultuurroute Middelburg, Nieuws KCRM, Antiek, Musea

4 november: Kunstroute én een poëtische stad vol geruchten

OmslagdichtbundelTothetnabijisAlle deuren gaan weer voor u open bij de deelnemers van onze Kunst & Cultuurroute! Zij doen dit van 13.00 tot 17.00. U kunt (nader) kennismaken met hun werk en met henzelf. Download de plattegrond (vanaf half oktober) met alle deelnemers! Verder oriënteren op de deelnemers? Klik dan hier.

Daarnaast staat de eerste zondag van november al bijna 2 decennia in het teken van verdichte taal. De werkgroep Poëzie organiseert en coördineert thematische voordrachten van Zeeuwse dichters op diverse locaties in de binnenstad. Dan gaat het ook om eigen uitingen waaronder ook voordrachten door de stadsdichter. Josien de Graaf doet een mini proza poëzie tour langs drie andere deelnemers van onze route.

Een stad vol geruchten

In het historische pand in de Koepoortstraat 6 treden op van 13.30-15.00 uur: Anna A. Ros, Coen Cornelis, Raymond van de Ven en Thom Schrijer.
Muziek: Tricycle (Noëlle Sallent, Vera van der Heijden, Eva Mallekoote en Robbert van Deemter).
Gastheer: Karel Leeftink

In The Common House of Elliott in de Lange Noordstraat 48 treden op van 15.30- 17.00 uur: Tijs van Bragt, Michael van Oostende, Aschwin van den Abeele. Juul Kortekaas, Jan J.B. Kuipers, Karel Leeftink, Theo Raats, Anneke Schenk en Jacoline Vlaander, leden van de Werkgroep Poëzie, zullen hun thema-gedicht voordragen. En natuurlijk treedt ook op: Anna de Bruyckere, stadsdichter van Middelburg.
Muziek: Yesterday’s Papers (Jacqueline Vader, Robbert-Jan Swiers, Sam Berhitu, Bert Hoogerheijde en David Boegheim).
Gastvrouw: Jacoline Vlaander

Het wordt een swingende middag. In de soos is gelegenheid om met elkaar het glas te heffen. Consumpties tegen gereduceerd tarief.

De dichtbundel Tot het nabij is, waarvan de omslag gemaakt is door Anneke Schenk (zie illustratie), die de Werkgroep Poëzie via Mea Sponte uitbrengt, is op beide locaties te koop. Oplage: 150. De prijs van dit collecters item: 3,50 euro per stuk. (Graag gepast betalen.)

Mini proza poëzie route

Tevens is er een mini proza poëzie route langs drie andere deelnemende ateliers in Middelburg.
Prozadichter Josien de Graaf neemt u mee in haar observaties. In korte poëtische teksten schetst zij herkenbare situaties.
In de drie ateliers zal zij steeds een paar prozagedichten voorlezen.
Elk uur een andere selectie.

14.00 tot 14.15 uur
Atelier Sandra van der Meulen
Spuistraat 6

15.00 tot 15.15 uur
Atelier Gerdi Zwaan
Schuitvlotstraat 24b

16.00 tot 16.15 uur
Pakhuis 22
Oostkerkplein 22

Lees meer

Afdrukken

Installatie 'Huid' Els dominicus bij Pakhuis 22

Snapshot

Pakhuis 22:  In de installatie "Huid" onderzoekt Els Dominicus met behulp van videoprojecties, foto's en tekeningen de huid als begrenzing en omhulsel. Getekend, beschadigd, bewerkt. De harde huid van de beelden van Onno Jongewaard vormt een symbiose met de beelden van zachte menselijke huid. De monumentale wanden van de expositieruimte zijn een passend scherm voor de projecties en maken deel uit van deze installatie.

Lees meer

Afdrukken

Roofprint pers; Vliegeren is...

vliegerenvogelvrij

Caesuur gaat vliegeren en de roofprint pers doet mee. Op 20 oktober gaan 20 vliegers van 20 kunstenaars uit binnen- en buitenland de lucht in aan het Vlissingse strand, waarna ze in RuimteCaesuur, expositieruimte voor hedendaagse kunst in Middelburg, worden opgehangen.
Over vliegeren gaat ook de nieuwe uitgave van de roofprint pers: ‘Vliegeren is...’.

Lees meer

Afdrukken

Addie Veldhorst bij Blauwe Hope

blauweschaalAtelier Blauwe Hope / Seisweg 78 / 640192 / blauwehope@gmail.com /www.blauwehope.nl / Anne de Kam / Sieraden met edelsteenkralen. Reparaties kunnen aangeboden worden.
Gastexposant: Addie Veldhorst. Addie toont deze middag divers werk. Bovendien werkt zij in opdracht graag uw eigen idee uit. I.v.m. met het thema poëzie leest Tanja Harpe tussen 14-15uur gedichten.
Sieraden van Anne zijn t/m donderdag 4 januari 2018 te zien in 't Gasthuis, Noordpoortstraat 2, Middelburg.

Lees meer

Afdrukken

Blijf op de hoogte!


U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondag van de maand bezoeken. Met uitzondering van januari.
Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan het contactformulier