instagram57facebook 

23 de roofprint pers

VOER VOOR VELOFIELEN (werk in uitvoering, deel II)

Een tentoonstelling rond ‘de fiets’ in collages en tekeningen. Een voorproefje van een nieuwe roofprintuitgave, waaraan nog wordt gewerkt, maar die binnen enkele weken zal verschijnen. Voer voor velofielen dus: opstappen en aankomen en wat daartussen gebeurt.
Meer informatie op www.deroofprintpers.nl/tentoonstellingen.html

de roofprint pers
bellinkstraat 25
middelburg

fiets affiche fiets 3 fiets 11 Groot

07 CBK Zeeland

240415 cbk mjr digi Pagina 1Marie José Robben

BETOVERD DOOR LICHT EN WATER

locatie: CBK Zeeland, Balans 17 Middelburg
5 mei - 14 juni 2024

Marie José Robben
Kunstschilder Marie José Robben, gevestigd in Ellemeet, heeft een rijk en divers oeuvre opgebouwd. Haar werk verkent diepgaand kleur en licht, waarbij ze zich laat leiden door intrigerende nuances en expressieve kracht. Verf beschouwt ze als een goddelijk materiaal, bijna sculpturaal gehanteerd. Inspiratie haalt ze uit landschappen, bloemen, muziek en literatuur, waarbij het onderwerp ondergeschikt is aan het schilderen zelf.

Betoverd door licht en water
Marie José Robben studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch en aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam.

"Op dit moment ben ik bezig met water: zeewater, zwemwater, natuurwater, sprookjeswater, vijverwater, enzovoort. Zeer geïnspireerd door het wonen in Zeeland aan de zee en Oosterschelde waternatuurgebieden.
Grote doeken. Alles moet vaag blijven om het kruipende licht in de dikke verf niet te verstoren. Ook om de beweging erin te houden. Het motief wordt bijna een afwezigheid zodat alleen het pure schilderen overblijft. Tastend naar licht. Betoverd door het Zeeuwse licht".

Hartelijk welkom!

CBK Zeeland, Balans 17, Middelburg, tel. 0118-611443, info@cbkzeeland.nl
Openingstijden: ma t/m vr 9.00 – 17.00 uur 1e zo vd mnd 13.00 – 17.00 uur
www.cbkzeeland.nl

14 Middelburg Schilderkunst

PadbijDomburg24x30cm2webZondag 2 juni bent u weer van harte welkom in mijn woonatelier, waar iedereen altijd verrast is door KLEUR. Want daar draait het bij mij allemaal om, eigenlijk.
Kleur is overal te vinden, niet alleen in de uiterlijke wereld maar ook in die van binnen…
Als ik schilder, houd ik van de vrijheid om iedere keer opnieuw te kiezen welke kleuren ik ga gebruiken. En dat is voor mijzelf ook vaak een verrassing!


Adres

Middelburg Schilderkunst
Wieteke Hendrikx
Schuitvlotstraat 3
4331 SX Middelburg
www.middelburgschilderkunst.nl
www.wietekehendrikx.nl
msk@telfort.nl

Openingstijden

1e zondag van de maand van 13–17 uur
Daarnaast is atelierbezoek ook mogelijk op afspraak.

10 Beeldhouwatelier expositieruimte Pakhuis 22

Beeldhouw atelier expositieruimte Pakhuis 22 is de maanden juni, juli en augustus gesloten.

01 Het Lokaal

Geluk & Passie voor Schilderen

In hun jeugd tekenden en schilderden Ans en Roel van Hoorn allebei al graag. Ze werkten in de jaren 90 als horecaondernemers al samen en dat was toen hun passie. Ans aquarelleerde in die tijd bloemstillevens.
Samen volgden zij teken – en schilderlessen in Alphen aan den Rijn en leerden de basistechnieken in acryl, aquarel en olieverf van beeldend kunstenaar Lieske den Dulk.
Roel schildert graag figuratief zoals dieren waar onder koeien en vogels op paneel. Ook o.a. markante gebouwen en torens met wat uitstapjes naar abstract zowel op paneel als doek. Ze schilderen samen graag thuis nu ze met pensioen zijn en analyseren elkaars werk met humor.
Ans maakte portretten in pastelkrijt bij de Middelburgse kunstenaar Philip Veurink. Dansers in acryl op doek bij kunstenaar Marian Siereveld. Vervolgens tot op heden weer bij Philip o.a. bloemstillevens, landschappen in acryl op doek en recent o.a. strandtaferelen, geïnspireerd door bekende impressionisten.
Ze zijn sinds 2019 lid van Kunstenaarsvereniging ‘Het Zeeuws Palet ‘ in Vlissingen waar zij deelnemen aan workshops van bekende plaatselijke kunstenaars en gezamenlijke exposities. Ze laten zich ook inspireren door de natuur en verkennen momenteel het “en-plein-air” schilderen.

 

Halve-koe
Vaas-met-hortensias
Danspaar
Primair-abstract

20 Atelier Toos van Holstein

Riva GrootDe stad. Vooral de oude stad. Met van die verweerde muren, met de schoonheid van verval, met de middeleeuwse straatjes en met natuurlijk de bijbehorende levendigheid. Voor Toos van Holstein al jaren één van haar bronnen van inspiratie. En waar kun je dan beter terecht dan in Venetië! Dus toont Toos dit keer ook enkele van haar Venetië-schilderijen in haar 18e eeuwse atelier. Naast haar beelden en haar keramiek, gecreëerd in de eeuwenoude Italiaanse stad Gubbio.

32 KUNSTHUIS André

Uitnodiging: Ontdek de portretkunst van cursisten bij Kunsthuis André

Ontdek de kunst van het klassieke portrettekenen tijdens een unieke expositie bij Kunsthuis André in Middelburg! Op zondagmiddag 2 juni, van 13:00 tot 17:00 uur, bent u van harte welkom om het indrukwekkende werk van onze cursisten te bewonderen. Deze talentvolle kunstenaars hebben onder de bezielende leiding van André Romijn de fijne kneepjes van het portrettekenen meester gemaakt in onze cursus 'Meesterschap in portrettekenen: De basis van klassiek tekenen'.

Artistieke reis
Deze tentoonstelling markeert het hoogtepunt van een intensieve cursus waarin cursisten in tien lessen van elk 2,5 uur ondergedompeld werden in de technieken en principes van klassiek realisme. Van het lijntekenen en het ontwikkelen van oog-handcoördinatie tot het meesterlijk weergeven van verhoudingen en details van het menselijk gezicht, elke stap van hun artistieke reis is terug te zien in hun werk.
We nodigen u uit om deze bijzondere middag bij te wonen waarop u niet alleen kunt genieten van prachtige kunstwerken, maar ook kunt samenzijn met gelijkgestemden onder het genot van een hapje en een drankje. De toegang is gratis, en de sfeer belooft warm en inspirerend te zijn.

Goed nieuws!
Geïnspireerd geraakt? Goed nieuws! In september start een nieuwe sessie van deze cursus waar nog enkele plaatsen beschikbaar zijn. Of u nu beginner bent of uw vaardigheden verder wilt verfijnen, deze cursus biedt een solide basis in de klassieke portretkunst, voorbereidend op vervolgstudies en zelfs olieverfschilderen. Met een kleine groep van maximaal vijf personen garanderen we persoonlijke aandacht en een informele sfeer, ideaal voor zowel ontdekking als verdieping.
Grijp de kans om uzelf artistiek te ontwikkelen en wellicht uw eerste stappen te zetten naar een eigen portfolio. Voor meer informatie over de cursus en om u aan te melden, bezoek ons tijdens de expositie of neem contact op met Kunsthuis André.

Laat u inspireren
Mis deze kans niet om de magie van klassiek portrettekenen te ervaren, en laat u inspireren door de kunstwerken van opkomende lokale kunstenaars in het hart van Middelburg.
We kijken ernaar uit om u te verwelkomen bij Kunsthuis André!
Segeersstraat 43, 4331 JM, Middelburg.

Website: https://romijnart.com/nl/

Klassiek-portret-tekenen-in-kunsthuis-andre-middelburg-2024-one-day-workshop
Klassiek-portret-tekenen-in-kunsthuis-andre-middelburg-2024-art-course
Tekenlessen-portret-in-kunsthuis-andre-te-middelburg-artcourse-art-workshop-dubbel-portrait
KUNSTHUIS-Andre-Segeersstraat-43-in-Middelburg-gallery-atelier-of-portrait-painter-Andre-Romijn
Klassiek-portret-tekenen-in-kunsthuis-andre-middelburg-2024-art-course-drawing
Tekenlessen-portret-in-kunsthuis-andre-te-middelburg-artcourse-art-workshop-s
Tekenlessen-portret-in-kunsthuis-andre-te-middelburg-artcourse-art-workshop
Klassiek-portret-tekenen-in-kunsthuis-andre-middelburg-2024
Klassiek-portret-tekenen-in-kunsthuis-andre-middelburg-2024-eendaagse-workshop
Klassiek-portret-tekenen-in-kunsthuis-andre-middelburg-2024-eendaagse-workshop-zomer-2024

18 Het Cultuurhuis Kuiperspoort

Cees van der Woude

IMG 9339Een ‘import Zeeuw’ uit Vlissingen. Autodidact en altijd creatief bezig geweest. Herontdekte tekenen en schilderen door Urban Sketching; via directe waarneming de wereld en het leven om je heen vastleggen in schetsen. Welk materiaal daarbij wordt gebruikt is niet van belang. Veelal wordt, om de spontaniteit te benadrukken, een snelle schets gemaakt die vervolgens wordt “gekleurd” met aquarel.

Nadat Cees eenmaal gegrepen was door Urban Sketching raakte hij ook steeds meer in de ban van aquarel. De eigenzinnigheid van aquarel, het directe werken, de beperkte mogelijkheden om fouten te herstellen passen bij hem. Sfeer en de mogelijkheden van het materiaal zijn belangrijker dan de directe waarneming en een realistische weergave.
Aquarel met LEF!
Water en pigment gecontroleerd hun gang laten gaan. De werken van Van der Woude zijn figuratief maar laten voldoende aan de verbeelding over. Land, zee, stad en mens worden op eigen wijze neergezet.

Kom kijken naar de wereld in aquarel, dichtbij en verder weg.

Cultuurhuis Kuiperspoort
Zondag 2 juni van 13.00 tot 17.00
Cultuurhuis, Kuiperspoort 18, Middelburg

www.cultuurhuis-kuiperspoort.nl 
email info@cultuurhuis-kuiperspoort.nl
insta @cultuurhuiskuiperspoort
facebook cultuurhuis kuiperspoort

IMG9390-Groot
IMG9387-Groot
IMG9395-Groot
IMG9389-Groot
image6483441-Groot
IMG9392-Groot
IMG9388-Groot
IMG9394-Groot

22 Porselein atelier Petra Bouman

In de maand Juni is het porselein atelier gesloten.

In de maand Juli bent u weer van harte welkom.

Porselein atelier Petra Bouman
Bellinkstraat 35
Middelburg

www.breekbaarwit.nl
insta: @breekbaarwit

21 GalerieGerritse

Van vrijdag 3 mei tot en met zaterdag 29 juni 2024 toont GalerieGerritse werk van Annelieke Landré en Jos Pielage.

U bent van harte welkom!
Openingstijden: vrijdag, zaterdag en de eerste zondag van de maand van 13.00 - 17.00

Annelieke Landré
sieraden
Annelieke ontwerpt sinds 2017 sieraden. Haar werk is te zien geweest op verschillende internationale tentoonstellingen.
In 2022 is zij begonnen met haar installatie Ready For Fake Off. Hiermee vertelt zij haar verhaal over jezelf worden. Dit is begonnen met gezichtsmaskers. Geen maskers om jezelf achter te verbergen maar juist maskers om jezelf te laten zien.
www.annelieke.design

Jos Pielage
schilderijen
Jos Pielage onderzoekt in zijn werk thema’s als kwetsbaarheid en breekbaarheid.
Dit komt tot uiting in de onderwerpen van zijn schilderwerken en de technieken die hij daarvoor gebruikt.
Verstild, zacht van kleur en toon, vervaagd weergegeven en geabstraheerd.
www.jospielage.nl

 

annelieke landré  annelieke landré EYE SEE MEjos pielage