instagram57facebook 

23 de roofprint pers

IK PROBEERDE HET, EN HET GONG!

Na een paar maanden met gastexposanten is het tijd om een beetje te experimenteren bij de roofprint pers. De tafels weer vrij om te tekenen, te knippen, te plakken en te kijken of er een boek uit kan voortkomen. Soms is het iets, soms ook niet. Dat hoort bij het werkproces. Pramberen maar!

Een uitnodiging om te komen kijken naar ‘werk in uitvoering’.
www.deroofprintpers.nl

de roofprint pers
Bellinkstraat 25
4331 gv Middelburg

pramberen affiche pramberen cello

21 GalerieGerritse

Van vrijdag 1 maart tot en met zaterdag 27 april 2024 toont GalerieGerritse werk van Ben Quaedvlieg en Leonard Batenburg.
Op zondag 3 maart, om 14.00 uur, wordt de tentoonstelling geopend door Rachel Gruijters.

U bent van harte welkom!

Openingstijden: vrijdag, zaterdag en de eerste zondag van de maand van 13.00 - 17.00

Ben Quaedvlieg
In een wereld waar statistieken onze kansen lijken te bepalen en geld verdienen het belangrijkste is, zoekt Ben Quaedvlieg naar betekenis en zingeving.

Steeds meer probeert hij, als ware hij een nar, het leven spelenderwijs te doorgronden.
Als kunstenaar vertaalt hij dit door de zin der onzin te verbeelden in objecten die vraagtekens zetten bij de status quo en aanzetten tot relativeren.

www.benquaedvlieg.nl/intro?to=%2F

Leonard Pieter Batenburg
De drang om dingen te maken, loopt als een rode draad door Leonards leven.
In 2002 zette hij zijn bedrijf op en sinds 2010 heeft hij een eigen atelier. De naam BAAT, een bijnaam uit zijn jeugd, was snel gevonden.

Leonard is opgeleid als meubelmaker. Dat is te zien in zijn objecten.
In de tentoongestelde werken is fluorescerende verf gebruikt, waardoor de illusie ontstaat dat er lichtbronnen in verwerkt zijn.

www.baatdesign.nl

Ben Quaadvlieg foto leonard batenburg

10 Beeldhouwatelier expositieruimte Pakhuis 22

Welkom bij de Kunstroute 2 en 3 maart in PAKHUIS 22.

Beelhouwwerk van Onno Jongewaard.
Als gast is aanwezig Bert Rogge uit Veere met kleurrijke acryl schilderijen, welke vaak terug gebracht zijn tot de essentie.

Onno Jongewaard exposeert daarnaast nog tot met 17 maart in de beeldentuin van museum Marie Tak in Domburg.

pakhuis22

07 CBK Zeeland


KKW 2024Van Letter tot Handtekening; de taal van kunst

CBK Zeeland toont van zondag 3 maart t/m vrijdag 19 april 2024 werk van Boris Tellegen, de kinderkunstweek-kunstenaar van 2024, in combinatie met uiteenlopende kunstwerken van 12 Zeeuwse kunstenaars rond het thema van de Kinderkunstweek:
Van letter tot handtekening, de taal van kunst.

Dit thema nodigt jong en oud uit om de kracht en expressie van kunst te ervaren, waarbij elke lijn en elke handtekening een uniek verhaal vertelt.

Speciaal voor kinderen is er tijdens de Kinderkunstweek een speurtocht.

De 12 Zeeuwse deelnemende kunstenaars zijn:
Anna Blom, Anita Martens-Beirens, Eef de Graaf, Servi van Grinsven, Ko de Jonge, Lilith de Jonge, Ton Lamper, Marijke Leertouwer, Sandra van der Meulen, Yolanda Roosen, Petra Rouwendal en Henriëtte Verburgh.

De opening van de tentoonstelling is zondag 3 maart 2024 om 15:00 uur

Hartelijk welkom!

CBK Zeeland, Balans 17, Middelburg, tel. 0118-611443, info@cbkzeeland.nl
Openingstijden: ma t/m vr 9.00 – 17.00 uur 1e zo vd mnd 13.00 – 17.00 uur
Extra openingstijden: za 9 en zo 10 maart 13.00 – 17.00 uur za 16 en zo 17 maart 13.00 – 17.00 uur
www.cbkzeeland.nl  
www.kinderkunstweek.nl

 

26 Middelburgse Atelier stichting GHL

“Terugkeren tot de wortels, dat is stilte,
teruggaan naar het wezenlijke.” (Lao-Tse)

Verbeelden van stilte is de titel en het thema van de tentoonstelling met werk op papier van Kees van de Ven. Niet de statische stilte van een plek of moment, maar de dynamische stilte die groeit in het proces van uiterst geconcentreerd werken. Een intensief prces dat intense beelden voortbrengt, een meditatieve manier van werken om het wezenlijke te bereiken: innerlijke stilte, innerlijke vrijheid, bron van hoop.
De locatie is nieuw: de eeuwenoude Engelse Kerk aan de Bodenplaats. Eind vijftiende eeuw gebouwd als kloosterkapel. Een eeuw later ingericht als tapijtwerkplaats, waar de beroemde gobelins uit het Zeeuws Museum zijn geweven. Een deel van het klooster werd later ingericht als Simpelhuys, krankzinnigeninrichting. Nu wil de beheerder de gebouwen een nieuwe maatschappelijke bestemming geven. Deze tentoonstelling is een eerste aanzet.
Op 3 maart en 7 april is de locatie voor het eerst onderdeel van de Kunst en Cultuurroute Middelburg.

kees1

kees2

14 Middelburg Schilderkunst

Molenwaterpark

molenwaterparkwebDe laatste nieuwe is een klein schilderijtje van het Molenwaterpark. Een plek waar ik zelf graag kom om doorheen te wandelen of te zitten bij de fontein.
Naast schilderijen verkoop ik ook mijn eigen kunstkaarten en sinds kort heb ik ook een Middelburgse verjaardagskalender, met voor iedere maand een ander Middelburgs schilderij.
Ik zie u graag zondag!

 

Adres
Middelburg Schilderkunst
Wieteke Hendrikx
Schuitvlotstraat 3
4331 SX Middelburg
www.middelburgschilderkunst.nl
www.wietekehendrikx.nl
msk@telfort.nl

Openingstijden

1e zondag van de maand van 13–17 uur
Daarnaast is atelierbezoek ook mogelijk op afspraak.

 

32 KUNSTHUIS André

THEMA: Volendam, een schilderachtige haven voor kunstenaars uit alle windstreken

Deze maand belicht KUNSTHUIS André hoe rond het begin van de 20e eeuw Volendam een magneet werd voor kunstenaars, op zoek naar schoonheid en authenticiteit.
U heeft de mogelijkheid een aantal originelen kunstwerken te zien van artiesten die een of meerdere malen Volendam hebben hebben aangedaan. Daarnaast presenteert op zondagmorgen van 11.00 tot 12.00 kunstenaar André Romijn een lezing over dit thema. In de middag schildert André een ‘alla prima’ Volendams portret met olieverf.
Stap in de wereld van kleurrijke tradities, authentieke charme en artistieke inspiratie met de lezing "Volendam, een schilderachtige haven voor Kunstenaars uit alle windstreken". Deze levendige presentatie door André Romijn, nodigt u uit om te ontdekken hoe een bescheiden vissersdorp uitgroeide tot een magneet voor kunstenaars uit de hele wereld.

Een culturele ontmoetingsplaats
In het hart van Volendam staat Hotel Spaander, in 1881 opgericht door Leendert en Aaltje Spaander. Met hun visionaire geest en ongeëvenaarde gastvrijheid werd hun etablissement een culturele ontmoetingsplaats, een levend canvas waarop internationale kunstenaars hun indrukken van het pittoreske dorp vereeuwigden.
Waarom deelnemen aan deze lezing? Omdat het meer is dan een geschiedenisles; het is een reis naar het creatieve epicentrum van de 19e eeuw. U zult niet alleen leren over de unieke marketingstrategieën die Volendam op de wereldkaart zetten, maar ook over de persoonlijke verhalen die elk kunstwerk aan de muren van Hotel Spaander omringen. Deze lezing biedt een ongekende blik op de collectie, die niet alleen kunstwerken bevat maar ook de ziel van een gemeenschap die kunst ademt.
André neemt u mee door de straten van Volendam, langs de groene huisjes en de haven, en onthult hoe de Spaanders en hun zeven dochters in klederdracht het beeld van Nederland vormden. U leert over Henry Havard, de Franse kunstenaar die Volendam 'ontdekte', en hoe zijn werk de weg plaveide voor 1.800 kunstenaars die Volendam hun thuis noemden.

Symbool van Nederland
Deelnemers krijgen inzicht in hoe Hotel Spaander een platform bood voor kunstenaars om ongestoord te werken in atelierwoningen en hoe het versturen van ansichtkaarten naar kunstacademies het dorp tot een symbool van Nederland maakte. U zult ontdekken hoe de Spaanders Volendam transformeerden tot het grootste kunstenaarsdorp van Europa en hoe deze erfenis tot op de dag van vandaag voortleeft.
Deze lezing is een must voor liefhebbers van kunst, geschiedenis en cultuur. Het biedt een unieke kans om de invloedrijke geschiedenis van Volendam te ervaren en te begrijpen hoe dit dorp de wereld van kunst en cultuur heeft gevormd. Mis deze kans niet om uw horizon te verbreden en deel te nemen aan een verhaal dat nog steeds leeft in elk hoekje van Volendam.

Reserveer
Schrijf je nu in en wees getuige van hoe Volendam een schilderachtige haven werd voor kunstenaars uit alle windstreken! Reserveren is noodzakelijk via ons contactformulier, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Voor deze eerste lezing geldt een introductieprijs van 5 euro per persoon. Na inschrijven sturen wij je een bevestiging toe.
Wil je op de hoogte blijven van de volgende lezingen en wanneer deze plaatsvinden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

KUNSTHUIS André
Segeersstraat 43
4331 JM Middelburg
www.romijnart.com

Julius-Soonius-Framed
volendam-schilderen-aan-de-haven
schmutzer-anzenberger-gallery-8
Waiting-by-Andre-Romijn-charcoal-sanding-2023-2
Volendam-willy-sluiter-hille-kwakman
Mother-and-Child-in-Traditional-Volendam-Costume-by-Gertrud-Zuelzer
Tagesneuigkeiten-by-Ferdinand-Schmutzer
Am-Dyck-by-Ferdinand-Schmutzer
volendam-hotel-spaander-rond-1900

20 Atelier Toos van Holstein

Nu is Toos van Holstein nog druk bezig met de voorbereidingen voor haar nieuwe expositiereeks 'Coloured Black' in de 2e helft van 2024. Maar zondag 3 maart kun je weer vrij ronddwalen en rondneuzen in haar 18e eeuwse pakhuis/atelier 'Holstein'. Waar dan een keus hangt of staat uit haar olieverven, steendrukken, aquarellen, mixed-media op alu-dibond, beelden en keramiek. Want Toos uit zich graag in allerlei kunstdisciplines.

foto website

01 Het Lokaal

Kunst maken is een reis die gelukkig nooit ophoudt

Arie de Graaf woont sinds 2022 Middelburg. In dat jaar heeft hij ook een punt gezet achter een glansrijke carrière bij een grote bank. Waarom? Omdat hij zich met zijn atelier Fine Art Journeys veel meer wil focussen op het maken van kunst. In Middelburg ervaart Arie de rust en ruimte om te kunnen experimenteren met kleuren, technieken en verschillende stijlen. Met kunst bezig zijn betekent voor hem de optimale vrijheid om mooie dingen te maken waar mensen blij van worden. Dit is een reis die gelukkig nooit ophoudt!
Arie heeft onder andere deelgenomen aan een Orientation Course aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarnaast heeft hij workshops gevolgd bij een gerenommeerd kunstschilder. Verder heeft Arie een jaar aan de Nieuwe Akademie Utrecht (NAU) gestudeerd.

www.fineartjourneys.nl

felix1 felix2 felix3

18 Het Cultuurhuis Kuiperspoort

Kunst & Kids

Kunst kijken is leuk maar kunst maken is natuurlijk nog veel leuker!

Vooruitlopend op de Kinderkunstweek die 6 maart start, kun je in het Cultuurhuis Kuiperspoort al een beetje warmlopen en spelen met letters en cijfers.

Dus deze Kunst- & Cultuurroute nu eens niet met je vader, moeder, opa of oma aan de wandel langs alle galeries maar lekker doen! Zondag 3 maart kun je bij Cultuurhuis Kuiperspoort zelf aan de slag.

Workshop letters en klei.
Maak letters van sliertjes, druk je naam in de klei, op maak een letterbordje in reliëf.

Workshop letters en cijfers
Maak je eigen ansichtkaart of visitekaartje met behulp van een sjabloon, verf en fine liner.

Workshop vilt maken
Met een pluk wol van het schaap, zeep en water maak je vilt. Een balletje of een armband met je letter.

De workshops worden begeleid door één van de docenten van het Cultuurhuis. Het is voor kinderen van 5 tot 95. Je kunt gewoon binnenlopen tussen 13.00 en 17.00 en meedoen in de workshop. Je hoeft je niet aan te melden en als je het leuk vindt kun je elke workshop proberen!

Cultuurhuis Kuiperspoort
Zondag 3 maart van 13.00 tot 17.00
Cultuurhuis, Kuiperspoort 18, Middelburg

www.cultuurhuis-kuiperspoort.nl 
email info@cultuurhuis-kuiperspoort.nl
insta @cultuurhuiskuiperspoort
facebook cultuurhuis kuiperspoort

culthuis003
culthuis004
culthuis006
culthuis001
culthuis007
culthuis005
culthuis002
culthuis008