instagram57facebook 

01 Het Lokaal

Geluk & Passie voor Schilderen

In hun jeugd tekenden en schilderden Ans en Roel van Hoorn allebei al graag. Ze werkten in de jaren 90 als horecaondernemers al samen en dat was toen hun passie. Ans aquarelleerde in die tijd bloemstillevens.
Samen volgden zij teken – en schilderlessen in Alphen aan den Rijn en leerden de basistechnieken in acryl, aquarel en olieverf van beeldend kunstenaar Lieske den Dulk.
Roel schildert graag figuratief zoals dieren waar onder koeien en vogels op paneel. Ook o.a. markante gebouwen en torens met wat uitstapjes naar abstract zowel op paneel als doek. Ze schilderen samen graag thuis nu ze met pensioen zijn en analyseren elkaars werk met humor.
Ans maakte portretten in pastelkrijt bij de Middelburgse kunstenaar Philip Veurink. Dansers in acryl op doek bij kunstenaar Marian Siereveld. Vervolgens tot op heden weer bij Philip o.a. bloemstillevens, landschappen in acryl op doek en recent o.a. strandtaferelen, geïnspireerd door bekende impressionisten.
Ze zijn sinds 2019 lid van Kunstenaarsvereniging ‘Het Zeeuws Palet ‘ in Vlissingen waar zij deelnemen aan workshops van bekende plaatselijke kunstenaars en gezamenlijke exposities. Ze laten zich ook inspireren door de natuur en verkennen momenteel het “en-plein-air” schilderen.

 

Danspaar
Primair-abstract
Halve-koe
Vaas-met-hortensias