instagram57facebook 

32 KUNSTHUIS André

Tijdens Middelburg Boekenstad staat Kunsthuis André geheel in het teken van 'Het geheim van Antonio Vivaldi', geschreven door kunstenaar en auteur André Romijn.

André zal op deze dag geselecteerde fragmenten uit zijn boek voordragen en zo het historische verhaal met zijn eigen stem tot leven wekken. Op deze dag zal André tevens uw aangekochte exemplaar persoonlijk signeren.

Naast deze biografische roman biedt Kunsthuis André ook een kleine selectie boeken aan waarin Venetië centraal staat.

Bovendien zijn er enkele gesigneerde exemplaren beschikbaar van de recentelijk uitgebrachte 'De ontdekking van Holland'. Dankzij dit boek is een eerder verloren gewaand schilderij van de Joodse kunstenares Gertrud Zuelzer herontdekt.

Dit bijzondere werk is nu te bewonderen in Kunsthuis André, samen met andere kunstwerken waarin Venetië als een rode draad fungeert.

 

Het geheim van Antonio Vivaldi
‘Het geheim van Antonio Vivaldi’ door André Romijn is een rijke biografische roman die de lezer meeneemt naar het Venetië van de 18e eeuw en het leven van de beroemde componist Antonio Vivaldi.

Het boek belicht Vivaldi's ontwikkeling van vioolleraar in een weeshuis tot een gerespecteerde componist en operaproducent, zonder de speculatieve kanten van zijn leven, zoals zijn band met zangeres Anna Girò en de onzekerheid over zijn laatste rustplaats, te vermijden.

Romijn presenteert Vivaldi als een complex karakter vol tegenstrijdigheden, waarbij zijn persoonlijke leven net zo boeiend is als zijn muzikale prestaties. De aandacht voor detail in de beschrijving van het klimaat, de maatschappelijke verhoudingen en de cultuur van die tijd maakt het boek informatief en meeslepend. Het is een viering van Vivaldi’s leven, werk en het Venetië van zijn tijd, die niet alleen muziekliefhebbers en historici zal aanspreken, maar iedereen die geïnteresseerd is in historische fictie.

Romijn's verhaal versterkt de fascinatie en het mysterie rond Vivaldi's nalatenschap en maakt het tot een waardevolle aanvulling op de literaire wereld.

Dit boek is zowel in het Nederlands als Engelstalig leverbaar en kost 25 euro.

Jan-Brokken--Andre-Romijn-met-het-schilderij-Moeder-met-Kind-van-Gertrud-Zuelzer
Laetitia-by-Andre-Romijn-december-2020
Venice-study-after-Sargent-by-Andre-romijn
cover-uk
Rialto-Venice-Painting-by-Vincci-Kunsthuis-Andre-Middelburg
Veduta-of-Venice-Molo-Painting-by-Vincci-Kunsthuis-Andre-Middelburg
Mother-and-Child-in-Traditional-Volendam-Costume-by-Gertrud-Zuelzer
Andre-Romijn-auteur-en-kunstenaar-kunsthuis-andre-middelburg-antonio-vivaldi-may-2024
Venice-study-after-Sargent-by-Andre-romijn-l