instagram57facebook 

18 Het Cultuurhuis Kuiperspoort

IMG 9200Jozef Pijnenburg
Academie St. Joost Breda, richting monumentale vormgeving en schilderkunst.

Het werk van Jozef Pijnenburg (Vught, 1949) wordt gecreëerd vanuit een innerlijke ervaring of herinnering. De onderdelen die een (abstract) landschap bepalen worden (soms letterlijk) in een ander kader geplaatst waardoor de landschapservaring onwerkelijk wordt. Daarbij zoekt hij naar een balans tussen abstractie en figuratie. Het is aan de toeschouwer zijn plek te vinden in dit landschap.

De basis van het werk wordt niet alleen gevormd door een mentaal concept of een idee, maar het is ook de fundamentele handeling van het schilderen zelf, het aarzelen, het ingrijpen, het opnieuw schilderen en het weg schilderen, dat het uiteindelijke werk bepaalt.
Inhoudelijk probeert Pijnenburg de essentie van de natuur te raken: de strijd om aandacht tussen lucht en aarde en het daarbij steeds wisselende licht, ondersteund door wind en soms door sporen nagelaten door de mens of juist alleen de mens in die natuur. Hierbij wordt abstractie en figuratie soms vermengd en probeert hij vooral de mentale ruimte weer te geven en niet zozeer concrete zaken of onderwerpen.

Cultuurhuis Kuiperspoort
Zondag 5 mei van 13.00 tot 17.00
Cultuurhuis, Kuiperspoort 18, Middelburg


www.cultuurhuis-kuiperspoort.nl 
email info@cultuurhuis-kuiperspoort.nl
insta @cultuurhuiskuiperspoort
facebook cultuurhuis kuiperspoort

IMG4350-Groot
IMG4344-Groot
IMG4340-Groot
IMG4348-Groot
IMG4345-Groot
IMG4338-Groot
IMG4351-Groot
IMG4352-Groot
IMG4342-Groot
IMG4341-Groot