Atelier Middelburg Schilderkunst - Wieteke Hendrikx

herkenbaarheid, speelsheid en kleurkracht!

Wieteke Hendrikx (1978) is de kunstenares achter de naam Middelburg Schilderkunst. Deze naam verzon zij in 2017 nadat zij het schilderen had herpakt na een stop van een paar jaar.

In 2000 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg, ging Wieteke daarna verder experimenteren en exposeren met verschillende schilderstijlen, alsook met ruimtelijk mozaïekwerk. Daarnaast heeft zij ook illustraties bij een paar kinderboeken gemaakt.

Na ruim 3 jaar geen penseel aangeraakt te hebben begon zij in 2016 in het klein de mooie plekjes van haar geliefde woonplaats Middelburg te schilderen. Om haar nieuwe en nu ook erg eigen schilderstijl naar buiten te brengen, bedacht zij de toepasselijke naam ‘Middelburg Schilderkunst’. Kenmerkend voor haar stijl zijn herkenbaarheid, speelsheid en kleurkracht.

Nu Wieteke zelf ook in een schilderachtige buurt woont, opent zij graag de deur van het monumentenpand ‘Den Silvere Helm’ , om u een kijkje te geven in haar knusse woonatelier op de benedenverdieping.

Overigens is de naam Middelburg Schilderkunst breed op te vatten. Niet enkel als schilderijen van de stad Middelburg, maar ook als schilderkunst vanuit Middelburg. Zo komen ook andere mooie plekken van Zeeland aan bod. Bovendien maakt Wieteke naast stadstaferelen ook schilderijen van natuursferen, zoals van het Bolwerk te Middelburg en de Manteling op Walcheren.

  • bolwerk_middelburg_wieteke_hendrikx
  • kuiperspoort_middelburg_wieteke_hendrikx
  • dam_middelburg_wieteke_hendrikx
  • emmas_zicht_op_dam_middelburg_wieteke_hendrikx
  • havenzicht_middelburg_wieteke_hendrikx
  • manteling_bomenlaan_middelburg_wieteke_hendrikx

Foto is eigendom van Middelburg Schilderkunst

oostkerk_middelburg_wieteke_hendrikx

Foto is eigendom van Middelburg Schilderkunst

Adres

Middelburg Schilderkunst
Wieteke Hendrikx
Schuitvlotstraat 3
4331 SX Middelburg
www.wietekehendrikx.nl
www.middelburgschilderkunst.nl
msk@telfort.nl

spijkerbrug_middelburg_wieteke_hendrikx

Foto is eigendom van Middelburg Schilderkunst

spijkerbrug_middelburg_wieteke_hendrikx

Foto is eigendom van Middelburg Schilderkunst

Openingstijden

1e zondag van de maand van 13–17 uur
Daarnaast is mijn atelier op afspraak te bezichtigen of als u aanbelt en ik thuis ben.

Belééf Kunst & Cultuur

Blijf op de hoogte!

U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondagmiddag van de maand bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Met uitzondering van januari.

Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan de gegevens op de contactpagina.

vervaardigd door De Jong One!

© 2013-2020 Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg