instagram57facebook 

14 Middelburg Schilderkunst

Herkenbaarheid,
 speelsheid
 en
 kleurkracht!

Wieteke Hendrikx (1978) is de kunstenares achter de naam Middelburg Schilderkunst. Deze naam verzon zij in 2017 nadat zij het schilderen had herpakt na een stop van een paar jaar.

In 2000 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg, ging Wieteke daarna verder experimenteren en exposeren met verschillende schilderstijlen, alsook met ruimtelijk mozaïekwerk. Daarnaast heeft zij ook illustraties bij een paar kinderboeken gemaakt.

Na ruim 3 jaar geen penseel aangeraakt te hebben begon zij in 2016 in het klein de mooie plekjes van haar geliefde woonplaats Middelburg te schilderen. Om haar nieuwe en nu ook erg eigen schilderstijl naar buiten te brengen, bedacht zij de toepasselijke naam ‘Middelburg Schilderkunst’. Kenmerkend voor haar stijl zijn herkenbaarheid, speelsheid en kleurkracht.

Nu Wieteke zelf ook in een schilderachtige buurt woont, opent zij graag de deur van het monumentenpand ‘Den Silvere Helm’ , om u een kijkje te geven in haar knusse woonatelier op de benedenverdieping.

Overigens is de naam Middelburg Schilderkunst breed op te vatten. Niet enkel als schilderijen van de stad Middelburg, maar ook als schilderkunst vanuit Middelburg. Zo komen ook andere mooie plekken van Zeeland aan bod. Bovendien maakt Wieteke naast stadstaferelen ook schilderijen van natuursferen, zoals van het Bolwerk te Middelburg en de Manteling op Walcheren.

 

 

 

spijkerburgmiddelburg40x60
panoramakaai30x90
OostkerkBreestraat70x60
panoramadamlichter
mantelingbomenlaan50x60
KuiperspoortII
KlodderOostkerk124x30
havenzichtmiddelburg50x70cm
emmaszichtopdam40x40cm
dammiddelburg50x70cm

 

 

Adres

Middelburg Schilderkunst
Wieteke Hendrikx
Schuitvlotstraat 3
4331 SX Middelburg
www.wietekehendrikx.nl
www.middelburgschilderkunst.nl
msk@telfort.nl

 

Openingstijden

1e zondag van de maand van 13–17 uur

Daarnaast is mijn atelier ook op afspraak te bezichtigen.

 

 

 

 

 

Alle getoonde foto's zijn eigendom van Atelier Middelburg Schilderkunst - Wieteke Hendrikx