Foto is eigendom van Sandra van der Meulen

Atelier/Galerie Sandra van der Meulen

'Zo probeer ik in een eigen abstracte beeldtaal, uitdrukking te geven aan mijn ideeën over het leven en de onderlinge verbondenheid van alles...'

Inkt en rijstpapier, grote gebaren en ijle grillige lijntjes, gelaagdheid en transparantie, of beter: transparante gelaagdheid, dat zijn hoofdbestanddelen van mijn werk.

Elk werk is samengesteld uit meerdere lagen; elke laag heeft zijn eigen techniek, materiaal, werkhouding en betekenis. Ik leg de lagen over elkaar heen, waarbij elke laag zichtbaar blijft onder de andere.

Tegenstellingen spelen een belangrijke rol. Donkere inkt, transparant rijstpapier op wit doek. Krachtige gebaren gecombineerd met de uiterst tere lijntjes van uitgetrokken stof, dunne grillige potloodlijnen, of haast onzichtbaar, witte kronkelige draadjes. Al werkend balanceer ik voortdurend tussen gelaagdheid en leegte, controle en spontaniteit, tussen meer en minder.

De eenvoud en de puurheid van gebruikte materialen zijn van essentieel belang. Teksten en tekens zijn een steeds terugkerend element, zij vormen een wezenlijk deel van de inhoud en compositie van mijn werk.

Zo probeer ik in een eigen abstracte beeldtaal, uitdrukking te geven aan mijn ideeën over het leven en de onderlinge verbondenheid van alles; aan het besef dat wij deel zijn van een groter geheel en dat relaties en ervaringen ons misschien van ons vermeende doel afhouden maar tegelijkertijd ons bestaan betekenis geven. Zij maken ons tot wie wij zijn.

Mijn atelier is ondergebracht in een voormalig pakhuis in een smal pittoresk straatje in de binnenstad van Middelburg. De sfeervolle authentieke ruimte met hoog balkenplafond en ruwe muren vormt voor mij een inspirerende ruimte om te werken.

Foto is eigendom van Sandra van der Meulen

Adres

Sandra van der Meulen, Atelier & galerie
Spuistraat 6
4331 EX MIDDELBURG
atelier@sandravdmeulen.nl http://www.sandravdmeulen.nl/

Foto is eigendom van Sandra van der Meulen

Openingstijden

  • 1e zondag van de maand 13.00 - 17.00 uur
  • do. 13.00-17.00 en andere dagen als de vlag uithangt.

 

Foto is eigendom van Sandra van der Meulen

Foto is eigendom van Sandra van der Meulen

Belééf Kunst & Cultuur

Blijf op de hoogte!

U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondagmiddag van de maand bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Met uitzondering van januari.

Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan de gegevens op de contactpagina.

vervaardigd door De Jong One!

© 2013-2020 Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg