• Start
  • Activiteiten
  • Open huis bij de deelnemers, Maand van de Grafiek en filosofisch café

OPEN HUIS BIJ DE DEELNEMERS, MAAND VAN DE GRAFIEK EN FILOSOFISCH CAFÉ

Kunst- en Cultuurroute Middelburg
alles stroomt_affiche
Datum: zondag 6 oktober 2019 13:00 - 17:00

Als de landelijke grafiekmanifestatie gehouden wordt, is de kunst en cultuurroute Middelburg altijd van de partij. Zeven ateliers / expositieruimtes doen dit keer mee. Een aantal daarvan laat zich van een geheel andere, onverwachte kant zien, daarmee het landelijke thema ‘verandering’, alles stroomt’ onderstrepend. Er is een veelheid aan grafische technieken te bekijken en op dezelfde dag is ook het ‘filosofisch café Middelburg’ op verschillende adressen aktief. Een kruisbestuiving ligt voor de hand.

zondag 6 oktober 13.00-17.00 uur.
exposities, demonstraties, gesprekken.

Deelnemende adressen:

Atelier 28 (Andrea Cook & Francesco Antonietti), Atelier Hoed Gezien (Hanny Mallekote), Atelier Riet Wullems, De Drvkkery, Expositie Koepoortstraat 6, Porselein atelier Petra Bouman en de roofprint pers. Speciale gasten: André van Opdorp, Joke Apner, Ben Vranken en VirusGrafiek.

Onze andere deelnemers kunt u vanzelfsprekend ook gewoon bezoeken op 6 oktober tussen 13 – 17 uur. Meer weten over de deelnemers en actuele openingstijden? Bekijk dan de deelnemerspagina's en lees de artikelen op de nieuwspagina.

U kunt de kunstrouteplattegrond downloaden of de route lopen met behulp van GoogleMaps


Het programma van het Filosofisch Café Middelburg vindt plaats in Koepoortstraat 6.

14.00 uur: Tweegesprek tussen Dick van Biemen (filosoof/beeldend kunstenaar) en Leni van den Berge (de roofprint pers) over beeldende kunst, grafiek en het thema ‘Panta Rhei’.
15.00 uur: Maya van Kempen ‘Architectuur van het geluk’
16.00 uur: Joyce Pijnenburg over ‘Vrouwen, katten en opgetooide natuur. Feminisme en kunstkritiek’

 

Nadere toelichting deelnemers Grafiekmanifestatie;

ATELIER 28 (Lange Noordstraat 44)
is 16 jaar actief in Zeeland en is gespecialiseerd in het maken van etsen. Het werk van Francesco Antonietti en Andrea Cook toont een veelzijdig scala van etstechnieken, waarbij Zeeuwse inspiratie duidelijk vertegenwoordigd is.

ATELIER HOED GEZIEN (Nadorstweg 38)
Verraste Hanny Mallekote ons al eerder met literair geïnspireerde hoeden, nu laat ze haar ‘grafische hoofddeksels’ zien: hoeden (en ook tassen) als dragers van grafiek.

ATELIER RIET WULLEMS (Vlissingse straat 48)
In oktober open op donderdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Expositie van etsen en linoleumsnedes. Speciale gast: Joke Apner met lino-snedes en boekjes.

DE DRVKKERY (Markt 51)
Bij boekhandel ‘de Drvkkery’ is van 9 september t/m 20 oktober een expositie met werk van het Zeeuwse grafiekcollectief VirusGrafiek over het thema van de Kinderboekenweek: voertuigen.

EXPOSITIE KOEPOORTSTRAAT 6 (Jet Sondaar) (Koepoortstraat 6)
‘Een handdruk van de roofprint pers’. Het gummetjes-archief van de roofprint pers tentoongesteld. Alle (nog bruikbare) clichés op tafel en de afdrukken aan de wand.

PORSELEIN ATELIER PETRA BOUMAN (Bellinkstraat 35)
De porseleinen objecten van Petra Bouman zijn meestal klein en ogen tegelijk sterk en kwetsbaar, maar roepen ook een glimlach op. Zo ook het werk van haar gast, de graficus André van Opdorp. Zijn kleine etsen, ‘hersenspinsels’, tonen ons mens (en vooral) dier in groteske situaties. Een tentoonstelling van tegenstellingen en overeenkomsten.

DE ROOFPRINT PERS (Bellinkstraat 25)
‘hotel Rioolzicht’, Ben Vranken en VirusGrafiek.
Laatste in een serie van 3 tentoonstellingen als hommage aan Ben Vranken, striptekenaar, graficus, docent, die in het voorjaar overleed.
De vaste kern van VirusGrafiek zal met nieuw grafisch werk een reactie geven op het werk van Ben. Daarmee begeven we ons in Ben’s wereld: welkom in ‘hotel Rioolzicht’.
VirusGrafiek is als werkplaats en platform voor de grafische kunsten ontstaan bij de roofprint pers tijdens de 1e landelijke grafiekmaand. Ben was 1 van de mede-oprichters. De tentoonstelling duurt t/m 26 oktober en wordt afgesloten tijdens de Nacht van de Nacht.


alles stroomt affiche
alles stroomt affiche alles stroomt affiche

 

 

Alle datums


  • zondag 6 oktober 2019 13:00 - 17:00

Powered by iCagenda

Belééf Kunst & Cultuur

Blijf op de hoogte!

U kunt de deelnemers aan de route elke eerste zondagmiddag van de maand bezoeken tussen 13.00 en 17.00 uur. Met uitzondering van januari.

Natuurlijk kunt u altijd een afspraak maken met een afzonderlijke deelnemer voor een ander tijdstip. Kijk hiervoor even op de deelnemerspagina's.

Wilt u contact met het bestuur van de Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg? Gebruik dan de gegevens op de contactpagina.

vervaardigd door De Jong One!

© 2013-2020 Stichting Kunst en Cultuurroute Middelburg